Nieuwe aanmelding
Home Nieuws Programma Koning Willem ll College 150 jaar
Programma Koning Willem ll College 150 jaar E-mailadres

Programma 150 Jaar Koning Willem College

In het schooljaar 2015-2016 vieren we het 150-jarig bestaan van de school. Informatie over de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het jubileum, vinden jullie de komende maanden via deze pagina.

Het Koning Willem ll College bestaat dit jaar 150 jaar, en dat vieren we!
 

· Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt eind januari 2016

Bij de tijd. Koning Willem ll College 1866-2016

Een boek met in totaal 240 pagina’s, bestaande uit 94 artikelen, 190 foto’s en lijsten met namen van alle personeelsleden en geslaagde leerlingen (circa 12.700) sinds 1866. Onder redactie van Hans Scholtes en Jan de Veer werd hieraan gewerkt door collega’s, oud-collega’s   en oud-leerlingen.

Voor een eerste indruk zie PDF

Reünisten kunnen het boek à 15 euro bestellen als ze zich inschrijven voor de reünie (zie hieronder)

Niet-reünisten kunnen het boek à 15 euro bestellen via deze link. Als het boek opgestuurd moet worden is het bedrag euro 19.95. Graag aangeven naam en adres. Het boek is verkrijgbaar vanaf begin februari.

· Op zondagmiddag 17 januari starten we de activiteiten met het

Nieuwjaarsconcert

in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Veel leerlingen en oud-leerlingen leveren hieraan een bijdrage. Uit de seizoengids van Theaters Tilburg:

Het Koning Willem ll College bestaat dit schooljaar 150 jaar. Ook vieren we 25 jaar muzische afdeling. Leerlingen en oud-leerlingen verzorgen in dit jubileumjaar het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert, een matinee in de Concertzaal. Muziek en dans staan centraal, van klassiek tot modern, individueel of in groepsverband, van amateur tot professional, een breed palet aan talent. Een orkest van oud-leerlingen zal een deel van het programma voor haar rekening nemen. Verrassende optredens zijn niet uitgesloten. Geniet van een koninklijk programma!

Kaarten à 8,50 euro zijn te koop via de site van Theaters Tilburg (link).

lees meer...

· Op woensdagmiddag 27 januari is er een

Officiële bijeenkomst

met afsluitende borrel in ons eerste schoolgebouw, het paleis in de binnenstad. In aanwezigheid van o.a. de Commissaris van de koning en de burgemeester van Tilburg wordt stil gestaan bij 150 jaar Koning Willem ll College. Prof. dr. Herman Pleij zal een lezing verzorgen en het boek Bij de tijd. Koning Willem ll College 1866-2016 wordt gepresenteerd. Deze dag is alleen toegankelijk op uitnodiging.

· Vrijdag 29 januari is helemaal voor de leerlingen, een

Leerlingendag

dus. Overdag bezoeken we met zijn allen de Efteling. ’s Avonds is er een groot leerlingenfeest in de Koepelhal in de Spoorzone.

· Zondagmiddag 28 februari

De Willem ll in de Willem ll-straat

In theater De Nieuwe Vorst, muziekpodium ParadoxRuimte X (Cinecittà) en de synagoge een wervelend programma van lezingen, zang, dans, muziek, drama en kleinkunst door leerlingen en oudleerlingen. Wie er allemaal optreden…later volgt meer informatie.

Toegang: gratis, voor iedereen uit Tilburg en omgeving

· En dan op 12 maart de

REÜNIE

In ons schoolgebouw aan de Tatraweg. Van 14.30 tot 20.30 staat de deur open voor alle oud-leerlingen en –collega’s.

Tijdens de reünie staat het ontmoeten van klasgenoten, vrienden, bekenden en docenten centraal. Iedereen krijgt daarvoor ruimschoots de gelegenheid. Er zijn foto-exposities en filmvoorstellingen rond allerlei thema’s als reizen, musicals, kampen, sporttoernooien,…… We maken een ‘wall of fame’ van die oud-leerlingen die bijzondere prestaties hebben geleverd in de tijd na de Willem II. Er is een professionele fotograaf die van alle leerjaren een groepsfoto maakt. We organiseren een ‘Open podium’ waarop je spontaan of al geheel voorbereid met je oude schoolmaten oude gloriejaren kunt herbeleven!

Lees Meer

Woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2016 wordt in Concertzaal Tilburg de

Muziektheaterproductie Roemzucht

opgevoerd. Aanvang: iedere avond om 20.15u.

Toegangskaartjes à 8,50 euro zijn te koop via Theaters Tilburg (link) dat in haar seizoensmagazine het programma als volgt omschrijft:

Leerlingen van de muzische afdeling zingen, schilderen, ontwerpen, schetsen. Er klinkt gezaag, gehamer, geklop. Kwasten druipen, naaimachines zoemen, scharen snijden. Een hoge noot klinkt, instrumenten worden gestemd. Leerlingen luisteren naar elkaar, corrigeren, schrappen, strepen, passen aan. Een compositie ontstaat en een choreografie. Ze rekken, strekken, maken spieren soepel, dansen. Stemmen brommen warm, tongbrekers worden herhaald. Ze halen diep adem, kruipen in een rol, oefenen, bouwen, dagen uit, repeteren, bereiden zich voor. Waarop? Op een jubileumvoorstelling waarin alles samenkomt in een spetterende finale. Koning Willem ll College 150 jaar: we trakteren niet op taart maar op talent.

· Ook staan er nog een

Expositie

met beeldend werk van oud-leerlingen en een

IJshockeywedstrijd

van oud-leerlingen met het Nederlands team op stapel.

Hoe dichter de datum van een evenement nadert, des te meer informatie verschijnt op deze pagina.

Kijk dus regelmatig!

 
Home
Nieuws
Contact
Hulppagina
Terug naar www.willem2.nl
U kunt hier inloggen: