Nieuwe aanmelding
Home Nieuws Ad Willemen overleden
Ad Willemen overleden E-mailadres

Op 23 september 2013 is onze oud-collega Ad Willemen gestorven. Hij was tussen 1968 en 2002 de "10e tekenleraar aan het Koning Willem II College".

 “Wij hebben les van een echte kunstenaar”, werd er wel door leerlingen over hun tekenleraar Ad Willemen gezegd. Ad was inderdaad een markante, flamboyante verschijning, echt een kunstenaar en daar leefde hij ook voor. Hij gaf niet alleen les op het Koning Willem ll College, maar ook op kunstacademie St. Joost te Breda. Daarnaast was hij vooral graficus, tekenaar en schilder. Nationaal en internationaal ontving hij verschillende prijzen en eervolle vermeldingen, vooral voor zijn grafisch werk.

 

Ad heeft meer dan 34 jaar, met verve, lesgegeven aan onze school (1968-2002). Vooral het tekenen van ‘de fiets’ zal bij veel oud-leerlingen nog levendige herinneringen oproepen. Een opdracht waarbij duidelijk wordt hoe oppervlakkig wij kijken. Immers, het tekenen van dit stalen ros, waar wij toch allemaal dagelijks gebruik van maken, kostte menig leerling (en soms ook ouders) heel wat moeite, voordat het produkt de goedkeuring van Ad kreeg. Ad was ook bijzonder geïnteresseerd in zijn voorgangers op onze school. Hij schreef een boek over Constant C. Huijsmans, de tekenleraar die Vincent van Gogh lesgaf. We nemen afscheid van een kleurrijke collega en docent, een echte kunstenaar…imagesCARNWMUV

 

 
Home
Nieuws
Contact
Hulppagina
Terug naar www.willem2.nl
U kunt hier inloggen: